Omgeving

Omgeving

B&B Op De Parkkamp ligt op vijf minuten van het Holtingerveld. Dit natuurgebied vormt samen met de Nationale Parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold het natuur- en cultuurlandschap van de Drents-Friese grensstreek. Hier kun je genieten van de natuur, sporten zoals fietsen, wandelen, mountainbiken, langlaufen etc.

Aan de westkant van het gebied vind je Nationaal Park De Weerribben, waar je kunt wandelen, fietsen of varen tussen bijzondere plaatsjes als, Giethoorn, Blokzijl, Jonen en Kalenberg.

Het Holtingerveld dateert uit de IJstijd. Dat is goed herkenbaar in het natuurgebied. Er liggen twee hunebedden; veel archeologische kenmerken en zeer herkenbare elementen uit de Tweede Wereldoorlog maken het gebied extra interessant. De flora is rijk aan soorten die vooral op de door het ijs opgeschoven leemrijke grond voorkomen. Aan de rand van dit gebied lag tijdens WO II een Duits vliegveld, waarvan de sporen nog goed zichtbaar zijn.

Langs goed aangegeven routes kun je wandelen en fietsen. Wij voorzien je graag van informatie over de directe omgeving, om zodoende van je verblijf in onze B&B een onvergetelijke belevenis te maken.